مصرف فست فودها چه تاثیری بر تن دارند؟
مصرف فست فودها نسبت به 40 سال پیشین دوچندان ارتقاء یافته است , طوری که در حالتیکه بعضی از ماحساب کنیم در حین هفته چنددفعه فست فود استفاده میکنیم احتمالا شگفتزده شویم . در ناسالم بودن فست فودها شکی نیست البته با این وجود , کماکان از پرفروش ترین غذاها میباشند و سبب ساز گردیده اند بخش اعظمی از ما مزه غذاهای خانگی را از یاد ببریم .
درین مقاله تلاش داریم به تاثیراتی که فست فودها روی بدنمان میگذارند بپردازیم و ببینیم الگوی غذایی که خیلی ها امروزه به آن اعتیاد پیدا کرده اند , چه طور میتواند جراحت هایی دورازشوخی به سلامتمان بزند .
سیستم گوارش و قلبی عروقی
اکثری از فست فودها در کنار غذای خویش نوشابه دارا هستند که سرشار از کربوهیدرات است و هیچ مدل فیبری ندارد . زمانی سیستم گوارشتان این غذاها را میشکند , کربوهیدرات ها تحت عنوان گلوکز در جریان خونتان آزاد میشوند و در فیض قند خونتان ارتقاء مییابد . پانکراس با ترشح انسولین بدین قند عکس العمل نشان میدهد . انسولین قند را به سلول هایی از تن میبرد که برای انرژی به آن نیاز دارا هستند . همچنین که بدنتان از این قند استفاده می نماید و آن را ذخیره مینماید , قند خونتان هم به شرایط معمولی گشوده می گردد .
این پروسه قند خون به شدت بوسیله تن تهیه و تنظیم می گردد و تا هنگامی سلامت باشید نهاد هایتان میتوانند این ارتقا قند خون را در اختیار گرفتن نمایند . البته در صورتی به طور مکرر کربوهیدرات بالا مصرف فرمایید , میتواند سبب شود که قند خونتان به دفعات ارتقا پیدا نماید .
چنین وضعیتی به مرور زمان , جواب ارگانیک انسولین تن را مبتلا نقص می نماید . براین اساس در خطر ارتقا وزن , مقاومت به انسولین و دیابت مدل 2 قرار میگیرید .
قند و چربی
اکثری از وعده های غذایی فست فودها دربردارنده قند بیش تر شدهاست . این خیر صرفا به معنای کالری مازاد است بلکه کاهش مواد پرخاصیت را هم در ادامه دارااست . متخصص ها قلب پیشنهاد میکنند طی روز صرفا 100 تا 150 کالری از قندهای طولانی تر شده اخذ فرمایید . این یعنی 6 تا 9 قاشق چای خوری . بخش اعظمی از نوشیدنی های فست فودها به تنهایی اندازه مضاعف متعددی قند دارا هستند . یک قوطی نوشابه دربردارنده 8 قاشق چای خوری قند است کهاین میزان , برابر است با 130 کالری , 39 گرم قند و دیگر هیچ!
چربی های ترانس , چربی های تصنعی و مصنوعی میباشند که طی فرآوری غذاها ساخته میگردد . این روغن معمولا درین غذاها پیدا میگردد
غذاهای سرخ شده
شیرینی ها
خمیر پیتزا
کراکر
کوکی
چربی ترانس به هیچ وجه و در هیچ میزان ای سلامت یا این که عالی نیست . میل کردن غذاهای دربردارنده آن , میتواند منجر ارتقاء LDL
( کلسترول بد ) , کاهش HDL ( کلسترول عالی ) و ارتقا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت مدل 2 شود .
سدیم
ادغام چربی , قند و اندازه متعددی سدیم ( نمک ) قادر است فست فودها را برای برخی اشخاص خوشمزه خیس نماید . البته برنامه های سرشار از سدیم میتوانند سبب به احتباس مایعات شوند . به همین علت است که بعداز تناول کردن آنها حس ورم و پف میکنید .
همینطور برنامه غذایی سرشار از سدیم , برای کسانی که از خلل فشار خون مشقت میبرند خطرناک است . سدیم میتواند فشار خون را ارتقا دهد و روی قلب و سیستم قلبی عروقی فشار بیاورد .
بر پایه ی پژوهش ها , 90 درصد اشخاص بالغ میزان سدیم جانور در وعده فست فود خویش را حداقل میگیرند . این را به خاطر بسپارید که پزشکان سفارش کرده اند اشخاص بالغ نباید روزمره بیش تر از 2 . 300 میلی گرم سدیم طی روز مصرف نمایند . یک وعده فست فود
میتواند نیمی ازاینمقدار سدیم را در خویش داشته باشد .
سیستم تنفسی
کالری مازاد از فست فودها قادر است سبب ساز ارتقا وزن شود . در فیض شخص در راستای چاقی جنبش می نماید . چاقی خطر ابتلا به مشکلات تنفسی اعم از آسم و نفس تنگی را ارتقاء میدهد . وزن مازاد میتواند روی قلب و ریه ها فشار بیاورد و نشانه ها هم ممکن با شدت بالا خویش را نشان دهند . احتمال دارد هنگام پیاده روی , بالا رفتن از پلکان ها و ورزش کردن احساس فرمائید نفس کشیدن برایتان مشقت بار است .
برای کودک ها , خطر مشکلات تنفسی تماما بدیهی است . یک تحقیق نشان بخشید کودکانی که
- ۹۶/۰۵/۰۸